3 udbredte typer af misbrug

10 February 2022 Steffen Hansen
image

editorial

Hvis du gerne vil lære mere om de forskellige typer af misbrug, så har vi lavet en liste over tre typer misbrug. Der findes selvfølgelig et hav af andre typer misbrug, men vi vil her forklare om tre af de mest udbredte typer. Et misbrug kendetegnes ved, at en person lyver om sin daglige afhængighed overfor andre, og kan ikke selv se, at de har et problem.

Hvis du vil blive klogere på typer af misbrug, så kan du læse med herunder. 

alkoholbehandling

Alkohol

Alkoholmisbrug er nok den mest udbredte form for misbrug i landet. Det er også en af de mest sundhedsskadelige former for misbrug. Der er ikke tale om et alkoholmisbrug, hvis du nyder en øl eller to i ny og næ. Derimod er der tale om et misbrug, hvis det er det eneste, der kan holde vedkommendes hverdag sammen, og det er det eneste de kan tænke på. 

Alkoholmisbrug kan godt behandles. Det kræver dog at du finder nogen, der har erfaring med behandling af alkoholmisbrug, som kan hjælpe. Dette kan for eksempel være et misbrugscenter. 

Stoffer

Der er en masse ulovlige stoffer i omløb, og mange er afhængige af disse stoffer. Især de hårde stoffer, der er kemisk fremstillet, er nogle af de mest farlige. De kan i princippet slå dig ihjel første gang du indtager dem. Mange unge er især afhængige af hårde stoffer, og man ser også mange unge blive skadet af deres hyppige indtag af stofferne.  

Pengespil

Afhængighed af pengespil gælder ikke kun i den virkelige verden. Der findes rigtig mange online spillesteder, hvor det er muligt at spille om penge. Det er dog et krav, at spillesider klart og tydeligt lægger vægt på ansvarligt spil hos deres kunder. En person, der er afhængig af at spille om penge, kaldes en ludoman. Det kan ende galt, hvis man ikke får kontrol over sit spil. 

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://techbloggar.se/

https://techbloggaren.se/

https://technewz.se/

https://all-teknik.se/

https://bostadens-it.se/

https://dator-bloggen.se/

https://datorbloggen.se/

https://elektronikbloggen.se/

https://hemmets-it.se/

https://it-familjen.se/

https://pc-bloggen.se/

https://svenska-itbloggen.se/